'Met een trekker ben je al gauw zes uur onderweg naar De Kuip'

Eigenlijk hadden ze het bij de 2-0 door Rusnak in de Boeren-Box al in de gaten, maar toen Chery de bal ook nog eens in het net tikte, was het duidelijk: de trekkers moeten klaargemaakt worden voor een lange reis naar Rotterdam.
De Boeren-Box is een skybox in de Euroborg speciaal voor agrarische ondernemers. Op
vroegen de boeren met hun actie 'Farmers on Tour' aandacht voor de thuiswedstrijden van FC Groningen in het bekertoernooi. Directeur Hans Nijland van FC Groningen vergreep zich die dag aan één van de tien trekkers waarmee de boeren naar de Euroborg waren gekomen.

'Op de trekker naar De Kuip'

Dat was ruim voor de kwartfinale tegen Vitesse op 28 januari. Niet alleen Hans NIjland was die dag erg enthousiast, ook voorzitter Bas Schrage van de Boeren-Box liet zijn groenwitte hart spreken. 'Als we de finale bereiken, gaan we op de trekker naar De Kuip', kondigde hij aan.

Afspraak is afspraak

Eigenlijk had Schrage er niet op gerekend dat het echt zou lukken. Maar toen Excelsior woensdagavond met 3-0 aan de broek teruggestuurd werd naar Kralingen, was het zonneklaar: de trekkers moeten van stal worden gehaald. Afspraak is afspraak.

267 kilometer

Dat wordt een flinke rit: als je snelwegen mijdt, is de reis van de Boumaboulevard 41 in Groningen naar het Van Zandvlietplein 1 in Rotterdam exact 267 kilometer lang.

Veel aanmeldingen

Dat is een flinke rit, weet Schrage: 'Die trekkers lopen tussen de 40 en 50, dus als we in één keer doorrijden, zijn we zes uur onderweg.' Desondanks krijgt Schrage al veel meldingen van boeren die koste wat kost mee willen.

Trekkers naast De Kuip

En dus worden er op 3 mei voor het beslissende duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle trekkers naast De Kuip geparkeerd. 'Dat staat net zo vast als dat FC Groningen in de finale staat', zegt Schrage. En zo zal dat er dan ongeveer gaan uitzien:
( plaatje van fb )

— Astrid Vledderman (@Vleddervrouw)