Nuchtere Nijland: 'We hebben de grote zak met geld nog niet'

Een grote zak met geld staat er klaar voor de winnaar van de KNVB-beker. 'Maar we hebben nog niks.' Directeur Hans Nijland van FC Groningen is een dag na de kraker tegen Excelsior erg nuchter.
De bekerwinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase volgend seizoen van de Europa League en krijgt in ieder geval een startpremie van 2,4 miljoen euro. Daarnaast zijn er nog zeker zes lucratieve Europese wedstrijden.

Moeilijk in slaap

Nijland kon na het spektakel in de Euroborg maar moeilijk de slaap vatten. Om vier uur 's nachts was hij nog aan het twitteren. 'Maar dat heb ik altijd na een wedstrijd', zegt hij tegen RTV Noord-presentator Rob Mulder. 'Of we nu winnen of verliezen, het maakt niet uit. Maar hier krijg ik positieve energie van en dan kun je wel met wat minder slaap toe.' De enigszins schorre Nijland heeft genoten van het feestje met de supporters in de stad. 'Voor de hele club is dit geweldig.'

Uitstraling

Het winnen van de KNVB-beker is heel belangrijk voor FC Groningen. Niet alleen vanwege het financiële aspect. Nijland: 'Het is goed voor de hele uitstraling van de club. Voor de seizoenkaarthouders, voor de sponsors, noem maar op. Die beker is een echte prijs. Kijk maar naar PEC Zwolle, die vorig jaar de beker heeft gewonnen'.

Zondag

Maar de wereld draait ook gewoon weer door. 'Na woensdag komt donderdag en het is zo weer zondag, zo simpel is het', zegt Nijland. 'En dan staat de wedstrijd tegen SC Cambuur op het programma. Dan hebben we weer een vol stadion. Ook daar kijk ik alweer enorm naar uit.'