MuzeeAquarium boos over dreigende sluiting voor een dijk

Het MuzeeAquarium in Delfzijl moet noodgedwongen haar deuren volgend jaar sluiten. Het museum moet wijken voor een nieuwe dijk langs de zee. Die dijk en een steundijk komen precies op de locatie van het museum en dus zit er voor het MuzeeAquarium maar een ding op: sluiten óf verhuizen.
Boos

Daar is Gré Doornbos, voorzitter van Stichting MuzeeAquarium erg boos over. 'Kan die dijk nou niet tien meter verplaatst worden?' vraagt Doornbos zich af, 'Dan is de oplossing simpel: dan verplaatsen we de ingang naar de achterkant van het gebouw en kunnen we blijven zitten waar we zitten.'

Oplossing?

Volgens Doornbos is dat helaas niet de oplossing, omdat Waterschap Noorderzijlvest dat te duur vindt.
Ook de oplossing van de gemeente Delfzijl biedt geen soelaas, volgens de voorzitter. 'Die zeggen dat we naar een veel kleiner pand moeten in het centrum en dat kan echt niet. Dus ja, we hebben een groot probleem,' concludeert Doornbos.

Bezienswaardigheden

Volgens haar trekt het museum ruim 18.000 bezoekers per jaar en moet de gemeente Delfzijl of het waterschap met een betere oplossing komen. 'Want als we straks weg zijn, wat blijven er dan nog voor bezienswaardigheden over in Delfzijl?' besluit Doornbos haar redevoering.

Bijeenkomst

Komende maandag gaat de stichting samen met de vrijwilligers van het museum om tafel om te kijken of er nog een oplossing is. Die moet wel vóór 1 april 2016 bedacht zijn, want dan gaat Noorderzijlvest starten met de werkzaamheden aan de dijk.