D'Hoore rapste in eerste etappe Energiewacht Tour

© Huisman Media
Belgisch succes donderdag bij de eerste etappe van de Energiewacht Tour. In Ter Apel won Jolien D'Hoore de massasprint.
Na 105 kilometer koers versloeg D'Hoore de Italiaanse Barbara Guarischi en Trixi Worrack uit Duitsland. Marijn de Vries uit Zwolle en Winanda Spoor uit Apeldoorn tekenden voor de ontsnapping van de dag. De twee gingen er na de start bij de Burcht in Wedde na een paar kilometer koers in Blijham vandoor en kregen een maximale voorsprong van ruim twee minuten.

Explosiviteit uitbuiten

Het peloton deed het lange tijd rustig aan en kreeg vooral te maken met diverse valpartijen. Uiteindelijk schoot de grote groep op de plaatselijke omlopen rondom Ter Apel in gang en waren De Vries en Spoor er drie kilometer voor de finish aan voor de moeite. D'Hoore kwam als zesde door de laatste bocht, maar in de laatste tweehonderd meter kon ze haar explosiviteit uitbuiten.

Nog steeds geel

Anna van der Breggen, die woensdag in Winsum de proloog won, blijft aan de leiding van het klassement. D'Hoore staat tweede en Worrack is op twee seconden derde. Vrijdagochtend wordt in De Onlanden bij Peize een ploegentijdrit gereden en 's middags koersen de vrouwen van Leek naar Zuidhorn.