Glennis Grace zingt op Podium Noord tijdens Bevrijdingsfestival

© Wikimedia Commons/HuhBakker
Glennis Grace treedt op op het Bevrijdingsfestival in Groningen. De zangeres is 's avonds te zien op Podium Noord.
Dinsdag 5 mei vindt in het Stadspark in Groningen het jaarlijkse Bevrijdingsfestival plaats. Verspreid over zes podia zijn er optredens van tientallen bands en artiesten.
Net als voorgaande jaren is RTV Noord met een podium op het festivalterrein te vinden. Op Podium Noord treden artiesten en bands op die bij RTV Noord te horen en te zien zijn.

Uitgebreid
Dit jaar staan er voor Podium Noord geen acht, maar tien namen op het programma. Naast Glennis Grace zullen ook Audio Adam, Irene Wilkens en Sikkom Kult, Anne-Lie Persson, De Troebadoers, De Meisjes, Iris Rijnsewijn, Arnold Veeman, Inge van Calkar en Krödde op Bevrijdingsfestival in Groningen te zien zijn.

Samenwerking

Op 5 mei wordt verdeeld over veertien festivals in het land de vrijheid gevierd. Het Bevrijdingsfestival Groningen trekt elk jaar 100.000 bezoekers, waarvan het grootste deel afkomstig is uit eigen stad en provincie.
In samenwerking met Bevrijdingsfestival Groningen presenteert RTV Noord daarom op Podium Noord jaarlijks een programma van bands die allen een link met het Noorden hebben.

Hoofdpodium

Vlakbij Podium Noord staat het hoofdpodium op de Drafbaan in het Stadspark. Daar zijn onder andere Chef' Special, Jett Rebel en The Dodos te zien. Swinder opent 's middags het festival op het hoofdpodium.
Bekijk het volledige programma op de site van het Bevrijdingsfestival.