Titelverdedigster slaat toe in Energiewacht Tour

Lucinda Brand heeft deel twee van de tweede etappe in de Energiewachttour gewonnen. Ze won met overmacht de sprint van een uitgedund peloton.
Kirsten Wild kwam als tweede over de meet en de Luxemburgse Christine Majerus pakte de derde plaats. De start van de rit was in Leek. De finishstreep lag na 110 kilometer in Zuidhorn. Brand kwam als eerste uit de lastige laatste bocht en zag niemand meer over haar heen komen.

Soek van voren

Julia Soek uit Den Ham liet zich goed zien in wat als haar thuisetappe bestempeld kon worden. Soek ontsnapte in de buurt van Oostwold en kreeg vier andere dames mee, waaronder Janneke Ensing uit Gieten. De vijf werden tien kilometer voor de finish teruggepakt.

Geel Guarischi

In de plaatselijke ronde bleef alles bij elkaar en kon Brand, die titelverdedigster is in de Energiewacht Tour, de zege begroeten. De Italiaanse Barbara Guarischi, die vijfde werd, nam de gele trui over van haar ploeggenote Trixi Worrack uit Duitsland. Guarischi en Worrack wonnen vrijdagochtend in Peize met hun ploeg Velocio Sram de ploegentijdrit. Guarischi heeft één seconde voorspong 

Pechtdag

Het was geen goede dag voor de dames van de NWVG uit Groningen. Bo Grievink verliet de koers vroegtijdig en Iris Hamelink brak bij een val vermoedelijk haar sleutelbeen. De derde etappe wordt zaterdag in Stadskanaal en omgeving verreden.