'Ik vond het heftig, maar zo herkenbaar'

Er zijn net genoeg stoelen voor de ruim veertig mensen die naar de eerste try-out van de theatervoorstelling WVLA gaan. Het stuk Water en Vuur, Lucht en Aarde gaat over de aardbevingsproblematiek in onze provincie.
De try-out werd gespeeld in het Trefpunt in Stedum.

Heftig

Een van de bezoekers is Greetje Veenma uit Delfzijl. Ze is erg onder de indruk van het stuk. 'Die angst van de mensen op het toneel voor de schade aan hun huis, dat is zo herkenbaar. Ik vond het heftig, maar dit zijn wel de verhalen'.

Dialoog

En dat is volgens Jan Krottje uit Stedum precies de bedoeling. Krottje speelt een man die een huis heeft met bevingsschade.
'We willen een eye-opener zijn, we willen het verhaal vertellen over wat de bevingen met je doen. We willen dat mensen na de voorstelling ook met elkaar in gesprek gaan, zodat het een gesprek blijft', zegt de Stedumer.

Aardbevingsproblematiek

In een klein uur wordt het verhaal verteld van verschillende bewoners in het aardbevingsgebied. Naast het op gang houden van de dialoog, willen de makers mensen die te kampen hebben met schade een hart onder de riem steken.
Bijzonder aan de voorstelling is dat de acteurs zelf ook uit het bevingsgebied komen en daarom als geen ander weten wat wonen, werken en het leven daar met je doet.

Kijken?

Theatervoorstelling WVLA is nog te zien tot en met zondag 17 mei en wordt geregiseerd door Toke van Oorsouw.