Zoet is bijna kampioen van Nederland, maar nog niet helemaal

© RTV Noord
De Groningse PSV-doelman Jeroen Zoet kan de champagne klaarzetten, want zijn ploeg zette vrijdagavond een goede stap richting het kampioenschap in de Eredivisie. Hij won met 3-1 van het PEC Zwolle van Ron Jans.
Als Ajax zaterdag in Almelo van Heracles verliest, is PSV kampioen. Afwachten dus voor Zoet en zijn ploeggenoten.
Erg makkelijk ging het overigens niet tegen PEC, geeft de Veendammer toe: 'De eerste twintig minuten waren goed, maar daarna werd het tempo lager en stonden we bij een hoekschop niet op te letten, waardoor Zwolle de 1-1 binnen kon schieten.'

'Kampioen is kampioen'

'In de tweede helft hadden we meer moeten scoren, want we kregen genoeg kansen. Gelukkig hebben we drie punten', zegt de keeper.
'Nu moeten we het volgende week afmaken, of Ajax moet zaterdag verliezen. Ik vind het allebei prima, hoe eerder hoe beter. Kampioen is kampioen.'