Van der Velden wipt FC Groningen naar winst tegen Cambuur

FC Groningen heeft zichzelf een goede dienst bewezen door zondagmiddag met 3-2 te winnen van concurrent SC Cambuur. De spanning is daardoor om te snijden in de strijd om plek acht in de Eredivisie.
Cambuur, Willem II en Groningen hebben allen 39 punten. Twente staat daarachter met 37 punten.
Kruising
Groningen kwam fantastisch uit de startblokken. Na 47 seconden schoot Tjaronn Chery de bal met zijn mindere rechter van afstand in de kruising. De voorsprong duurde alleen niet heel lang: Mikhail Rosheuvel zette beide ploegen binnen zes minuten weer op gelijke hoogte.

Eigen doelpunt
Eric Botteghin stond ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen Excelsior weer in de basis. Erg goede herinneringen zal hij niet over hebben gehouden aan de eerste helft: met een eigen doelpunt bracht hij Cambuur op 1-2. Met zijn eerste in het groen-wit bracht Simon Tibbling de partijen na een klein uur spelen weer op gelijke hoogte.
De wedstrijd leek daarna op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase besloot Nick van der Velden anders. De invaller kreeg de bal cadeau van El Makrini en verschalkte doelman Nienhuis uit Aduard met een lob: 3-2.

Verdiende overwinning

Aanvoerder Maikel Kieftenbeld was opgelucht dat de winnende alsnog viel. 'Ik denk dat het een hele verdiende overwinning is. Ik had geloof dat hij nog zou vallen, maar de tijd werd steeds minder. Cambuur bleef ook steeds heel rustig bij 2-2. Maar we hebben er alles aan gedaan, dit is een belangrijke overwinning gezien de ranglijst.'

Plek acht

De volgende wedstrijd van FC Groningen is tegen Willem II. Een andere concurrent om plek acht. Die biedt kans op play-offs voor Europees voetbal mocht PEC Zwolle de beker winnen van FC Groningen.