Brennauer wint Energiewacht Tour

De Duitse Lisa Brennauer heeft zondag de vijfde Energiewacht Tour op haar naam geschreven. Ze kwam als vierde over de finish op het Duitse Waddeneiland Borkum. Dat was genoeg om de eindzege veilig te stellen.
Anna van der Breggen won de slotrit van de wielerkoers, die grotendeels door Groningen liep. De wielrenster van Rabo-Liv, die ook al de proloog in Winsum had gewonnen, kwam na de etappe van 105 kilometer solo over de meet. De Belgisch kampioene Jolien D'Hoore sprintte achter de Overijsselse naar de tweede plek, net voor Kirsten Wild.
Brennauer had zaterdag na de derde etappe in de Semslinie-etappe in Stadskanaal de leiding in het algemeen klassement overgenomen van haar Italiaanse ploeggenote Barbara Guarischi. Trixi Worrack eveneens uit Duitsland en Christine Majerus uit Luxemburg werden beiden op negen seconden tweede in het klassement.
De oranje trui ging naar Julia Soek uit Den Ham. De Groningse won de meeste tussensprints. Soek eindigde keurig als vijftiende in het algemeen klassement.