Tennisclub Marum is tegen bouw appartementencomplex

De tennisclub in Marum komt in opstand tegen de bouw van zeven appartementen naast het tennispark. De gemeente heeft al toestemming gegeven, maar de tennisclub is fel tegen.
De appartementen komen in een gymlokaal. Het gebouw staat al een paar jaar leeg, reden voor de gemeente Marum om het pand te verkopen. Een bouwbedrijf heeft het gekocht en wil het gymlokaal ombouwen tot appartementencomplex.

Overlast

Het leegstaande gymlokaal grenst aan de kantine en het terras van de tennisclub. De banen liggen op zo'n vijf meter afstand. Volgens de tennisclub is die afstand tussen de banen en de appartementen te klein: 'Mensen die er wonen krijgen gegarandeerd geluidsoverlast. We tennissen elke dag tot elf uur 's avonds en tijdens toernooien wil dat nog wel eens later worden. Ook knallen er straks genoeg tennisballen tegen de slaapkamerramen', vertelt Anne Barbera Zijlstra van TC Marum.

Privacy

Andersom gaat het appartementencomplex volgens de club ook voor overlast zorgen. 'Dit gaat ten koste van de privacy van onze tennissers, want bewoners kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk meekijken. Jeugdleden en dames kunnen zich hierdoor tijdens het sporten bekeken voelen, en dat is niet prettig', zegt Zijlstra.
De kwestie komt maandagavond aan de orde in de vergadering van de raadscommissie. De club roept haar leden op naar de vergadering te komen. Volgens Zijlstra zullen tientallen van hen gehoor geven aan de oproep. Er zal ook worden ingesproken door leden van de club.