Meer belangstelling voor kavels in Blauwestad

De belangstelling voor Blauwestad neemt toe. Volgens gedeputeerde Henk Staghouwer zijn er opties op drie grote kavels en tien kavels voor projectwoningen.
Hiermee lijkt de
aan te slaan.
Sinds kort kan er goedkoper worden gebouwd en is er meer plek voor recreatie in het gebied. Ook maakt Blauwestad nu reclame voor goedkopere woningen. Daarmee lijkt de campagne 'Iedereen kan zo wonen' succesvol.

Frankrijk

De belangstelling voor de kavels komt vooral uit de regio, maar ook iemand uit Frankrijk die met zijn camper door het gebied reed heeft een optie op een kavel genomen.

Oppepper

De gedeputeerde is blij met deze ontwikkeling. Volgens hem is ook de belangstelling voor de zomerprojecten groot.
'Voor Xpeditie Blauwestad, waarbij je een week lang kunt kamperen in het gebied, zijn al 150 aanmeldingen binnengekomen. Dat is een geweldige oppepper voor een gebied dat jaren in mineur heeft gelegen. Daar zijn we erg blij mee', zegt Staghouwer.

Drukker bij infocentrum

Ook bij het informatiecentrum in Blauwestad is het drukker geworden. Er komen volgens de gedeputeerde meer bezoekers en telefoontjes binnen. 'We hebben daar nu vier werknemers staan. Mogelijk moeten we meer mensen aannemen om alle vragen te kunnen beantwoorden', zegt Staghouwer.