Veenkoloniaal Symfonie Orkest maakt 'ontzettend grote ontwikkeling' door

In korte tijd een vaste plek veroveren in de harten van cultuurminnend Groningen. De tachtig leden van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest hebben dat de afgelopen vijf jaar bereikt.
De leden willen mooie stukken spelen voor een zo breed mogelijk publiek. Deze maand bestaat het orkest vijf jaar. Komende zondag wordt dat gevierd met een speciaal lustrumconcert.
Afgelopen zondagavond was de laatste repetitie in de Grote Kerk in Wildervank. Dirigent en artistiek directeur Lubertus Leutscher programmeert daarvoor onder meer twee werken van de Knoalster componist Cornelis Dopper.

Nog geen veertig

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest heeft in die vijf jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Leutscher begon met nog geen veertig mensen. Gelouterde musici, maar ook conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs.
Met die mix is er een behoorlijk niveau bereikt. Het orkest maakt niet alleen naam in de Veenkoloniën, maar ook over de grens in Duitsland. De ambities zijn om de vleugels verder uit te slaan in het buitenland.
Het lustrumconcert vindt zondag om 20.00 uur plaats in de Grote Kerk in Wildervank.