Jonge dansers uit Delfzijl naar WK

© Sjors van Ooij
Ze zijn nog jong, maar ze dansen als de beste. Dansgroep So What uit Delfzijl. Volgende week vliegen ze naar Amerika om mee te doen aan het WK Hiphop.
So What bestaat uit twaalf meiden en één jongen in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Ze trainen zo'n vier jaar samen. En dat blijkt erg succesvol. Ze zijn Nederlands Kampioen en ook al twee jaar op rij Europees Kampioen bij de jeugd.

Geld ingezameld

De groep moet het geld voor de reis en het verblijf zelf betalen. Vorig jaar mochten ze ook aan het WK meedoen, maar toen was er niet genoeg geld. Dit jaar hebben ze met allerlei sponsoracties genoeg geld ingezameld om het avontuur te bekostigen.

Pak die kans

Het is natuurlijk wel spannend om naar zo'n WK te gaan. 'Het is een hele ervaring. Zo'n kans krijg je misschien nooit meer. Die moet je pakken', zegt Merel Meerman, één van de groepsleden.

Hechte groep

'De groep is een beetje mijn familie' vertelt Merel. Dat de sfeer in de groep goed is, bevestigt ook de trainster van de groep, Cheryl Tualena. 'Ze zijn een eenheid en dat laten ze ook zien op het podium. Het plezier en de power stralen ervan af.'
Op 22 april vliegt de groep naar Orlando in Florida. Daar zullen ze proberen de WK-titel te pakken.