Uitvoerder dodelijk ongeval A7 wordt niet langer vervolgd

© RTV Noord
Een 28-jarige man uit Drachten wordt niet langer vervolgd voor betrokkenheid bij een dodelijk ongeval op de snelweg A7, waarbij een bejaarde automobilist om het leven kwam na een botsing op een kraan.
Motorongeval

De reden daarvoor is bijzonder: de man kreeg precies een jaar na het fatale ongeval zelf een ongeluk met zijn motor. Hij raakte daarbij in coma en heeft blijvend hersenletsel opgelopen.

Kraan

De bejaarde automobilist botste in 2012 op een kraan, die stilstond op de oprit naar de A7 bij Hoogkerk. De machinist van de kraan, een 49-jarige man uit Opende, kreeg daarvoor een werkstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Verantwoordelijk

De 28-jarige man uit Drachten was uitvoerder bij de wegwerkzaamheden. Hij werd door het Openbaar Ministerie (OM) mede verantwoordelijk gehouden voor het dodelijk ongeval.

Ontslag

Het OM verzocht zelf om ontslag van rechtsvervolging, omdat de uitvoerder precies een jaar na het ongeluk ook zelf bij een zwaar verkeersongeval betrokken raakte. Een dergelijk verzoek gebeurt alleen in uitzonderlijke gevallen. Volgens de rechtbank is daar sprake van.