Verdachte van gewapende overval op supermarkt gaat vrijuit

© Archief (Jordi Haverdings/112Groningen)
Een 49-jarige Stadjer die werd verdacht van het plegen van een gewapende overval op de Albert Heijn aan de Van Lenneplaan in Groningen is vrijgesproken.
De rechter vond dat er onvoldoende bewijs was om hem te veroordelen.
De supermarkt werd overvallen op 11 januari 2014 door een gemaskerde man. Hij bedreigde een 16-jarige stagiaire achter de servicebalie met een pistool. De man maakte ongeveer 1300 euro buit.

Plastic tas

Bij de roof verloor de overvaller een plastic tasje. Daarop zat DNA-materiaal van de Stadjer. Die bekende inderdaad een dergelijke tas om zijn fietszadel te hebben gehad. De rechtbank vond dat de DNA-match niet bewees dat de man de overval had gepleegd.

Loopje

Ook een Britse specialist in de analyse van loopstijlen leverde geen overtuigend bewijs. De deskundige had de looppassen van de overvaller op bewakingsbeelden vergeleken met beelden van de loopstijl van de verdachte. Die vertoonden volgens hem grote overeenkomsten.
De rechter vond echter dat het bewijs overtuigender was geweest als de deskundige de Stadjer uit een grote groep lopers had kunnen pikken. Die onderzoeksmethode is niet ingezet.
Hoewel de verdachte eerder overvallen heeft gepleegd en ook met geldgebrek kampte, kon de rechter niet anders dan tot vrijspraak komen.