Volleybalsters Donitas stap dichter bij eredivisie

© JKBeeld
De leden van volleybalclub Donitas hebben het bestuur groen licht gegeven om te proberen het vrouwenteam in de eredivisie te krijgen.
In samenwerking met het stichtingsbestuur van New Nexus Apps/Lycurgus wil Donitas er alles aan doen eredivisievolleybal in de stad Groningen te waarborgen. De club wil graag de eredivisielicentie van Lycurgus overnemen.

Moeilijk

'Lycurgus had het bestuurlijk moeilijk', vertelt Krista van Meurs, voorzitter van studentenvolleybalclub Donitas. 'Voor bestuurslid Bert Buitjes was het in zijn eentje niet meer te doen. Hij wilde graag meewerken aan dit plan.'

Eind van de week

Maandag is er een subsidieaanvraag uitgegaan naar het topsportfonds van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het Sportcentrum en de ACLO. Van Meurs hoopt eind deze week of anders begin volgende week te vernemen of het gevraagde bedrag wordt toegekend.
'Als dat door ons gevraagde bedrag wordt gegeven, dan is het rond en kunnen we de spelersgroep samenstellen' aldus Van Meurs.
'We hebben al hengeltjes uitgegooid naar spelers en trainers. Krijgen we een lager bedrag, dan moeten we eerst kijken of we de begroting rond kunnen krijgen.'