Achtste groepers in Appingedam reizen naar de toekomst

Hoe ziet je leven eruit in 2035? Die vraag is aan alle schoolkinderen van groep acht in Appingedam gesteld. Het antwoord gaat twintig jaar achter slot en grendel in een tijdcapsule.
Behalve het antwoord op die vraag, gaan er ook foto's van de kinderen en een omschrijving van hun leven mee op reis naar de toekomst.

'Ik wil dat al zo lang doen'

Het idee komt van Ellis Hendriksen van het IVAK in Delfzijl. 'Dit wil ik al zo lang doen. Het lijkt me echt super om met al die kinderen over twintig jaar weer bij elkaar te komen en te kijken hoe het met ze gaat, of hun dromen zijn uitgekomen, hoe ze wonen, noem maar op', lacht ze.

Op slot tot 2035

Alle brieven met daarin vragen over het leven nu en over het leven in 2035 is aan de kinderen in groep acht verstuurd. In juni gaat Hendriksen met een fotograaf langs alle scholen om de kinderen met hun favoriete voorwerp te portretteren.
Daarna is het de bedoeling dat de capsule in het archief van de gemeente Appingedam bewaard wordt tot 2035. Hendrikens: 'Pas dan mag 'ie weer open.'

Kindergemeenteraad

Het tijdcapsule-idee is onlangs in de kindergemeenteraad van Appingedam besproken. De kindergemeenteraadsleden mochten een aantal voorstellen van instanties subsidie geven. Het voorstel van de capsule kreeg 750 euro toegekend.