Ikea steekt stokje voor verstoppertje spelen

Woonwarenhuis Ikea in Groningen neemt zaterdag maatregelen om het spel 'verstoppertje spelen in de Ikea' te voorkomen. Dit om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen.
Het evenement wordt gepromoot via
en inmiddels hebben zich al bijna 400 deelnemers aangemeld. De teller loopt nog steeds op en het evenement wordt volop gedeeld.

Wit t-shirt

Het verstopspel, dat gespeeld wordt in een wit t-shirt, is een heuse Facebookhype. Eerder al waren er initiatieven in Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Breda.

Contact

Tot dusver wist Ikea alle organisatoren nog op te sporen en het verstopspel te stoppen. In Groningen is dat nog niet gelukt. Ikea zegt 'vereerd' te zijn om als verstoplocatie te zijn uitgezocht, maar zou door het massale evenement de veiligheid van de bezoekers niet kunnen garanderen.

Uitleg

Het is Ikea dus nog niet gelukt om contact te krijgen met de organisatie van het verstopspel in Groningen. 'Maar we hopen van de organisatoren toch nog een berichtje terug te krijgen', aldus Ikea-woordvoerster Suzanne Bouten. 'We willen ze graag uitleggen waarom het spelletje niet door kan gaan'.

Agenten

Ikea zet zaterdag geen politieagenten bij de deur, maar heeft het personeel wel geïnstrueerd. Mochten mensen toch verstoppertje komen spelen, dan zullen ze door medewerkers worden aangesproken en uitleg krijgen waarom het spel geen doorgang kan vinden.

China

Verstoppertje spelen in Ikea zit er dus niet in. Maar ook een tukje doen in het woonwarenhuis is verboden. Tenminste in China. Vorig jaar werd dit in Peking nog aangemoedigd. Maar er kwamen zoveel mensen een dutje doen, dat de winkel vol lag met slapende mensen. Dat zag er niet uit volgens het woonwarenhuis, dus kwam er een verbod.