Organisator niet van plan om Ikea-verstopspel te cancelen

De 18-jarige Dylan Wiltschut uit de stad Groningen is niet van plan om het spelletje 'verstoppertje spelen in Ikea' af te blazen.
Wiltschut legt daarmee het dringende verzoek van het woonwarenhuis naast zich neer.

Het verstopspelletje is zaterdag gepland en wordt gepromoot via Facebook. Al vierhonderd mensen hebben aangegeven te zullen komen. De teller loopt nog steeds en het bericht wordt volop gedeeld.

'Maar één keer jong'

Ikea zegt de veiligheid van de bezoekers niet te kunnen garanderen en heeft de organisatoren gevraagd om het spel af te gelasten. Dylan Wildschut zegt daaraan op geen enkele manier gehoor te willen geven: 'Je bent maar één keer jong en daarom gaan we gewoon door met het verstopspelletje'. Persoonlijke Facebookberichten van Ikea negeert hij daarom: 'Op het eerste bericht heb ik gereageerd, van de overige berichten heb ik alleen kennis genomen'.

Hype

Het verstopspel in Ikea, dat wordt gespeeld in een wit t-shirt, is een ware Facebookhype. In Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Zwolle waren ook initiatieven, maar het lukte Ikea om de organisatoren het evenement af laten blazen. In alle gevallen gebeurde dat na 'goed overleg'.