Sterkenburg: 'Er komt een oranje bij, een blauwe en een gele'

Visrestaurant Sterkenburg in Lauwersoog gaat in de zomer, half juli, weer open. Dat is tien maanden na de verwoestende brand.
Op 10 september vorig jaar werd het levenswerk van Koert Sterkenburg in een paar uur tijd compleet in de as gelegd. Sindsdien heeft hij keihard gewerkt om weer terug te komen. Eigenlijk had hij zijn nieuwe zaak al eerder willen openen. Dat lukte niet omdat er nog veel financiële puntjes op de i gezet moesten worden.

Compleet gestript

Van het oude visrestaurant is niet veel meer over. Er staan nog drie van de kenmerkende gekleurde 'huisjes' overeind: een groene, een gele en een rode. Maar het is alleen de buitenkant van de huisjes die nog origineel is. 'Binnen is het compleet gestript' zegt Sterkenburg. 'Te veel rook- en waterschade' .

Lego

Trots laat hij een tekening van de gevel van het nieuwe restaurant zien. Het lijkt veel op het oude pand, maar het aantal huisjes is uitgebreid. 'Er komt een oranje bij, een blauwe en een gele' wijst Sterkenburg aan. 'Prefab, dus je kan het als lego in elkaar zetten.'