Nieuwbouw kindcentrum Sappemeer loopt vertraging op

© Steven Radersma
De gemeente Hoogezand-Sappemeer wil dat het nieuwe gebouw van het kindcentrum in Sappemeer alsnog aardbevingsbestendig wordt gemaakt. De nieuwbouw loopt daardoor enkele maanden vertraging op.
Veiligheid

Burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer hebben inmiddels goedkeuring gegeven voor een aanpassing van het ontwerp. Ze vinden de veiligheid van de kinderen en medewerkers zwaarder wegen dan het halen van de opleveringsdatum.

Langer huren

Het kindcentrum zou het volgend schooljaar in gebruik worden genomen, maar dat wordt niet gehaald. Leerlingen van de St. Antoniusschool moeten daardoor langer in hun huidige en verouderde schoolgebouw blijven. Van de Theo Thijssenschool moeten de noodlokalen langer gehuurd worden.

Kosten

De gemeente vindt dat de meerkosten door de NAM betaald dienen te worden, maar de zogeheten 'nieuwbouwregeling' is nog niet van kracht. Toch wil de gemeente dat de NAM het benodigde geld op tafel legt.

Schoorsteen

Naast het nieuwe kindcentrum staat ook een historische schoorsteen. Omwonenden en ouders zijn bang dat de torenhoge pijp bij een aardbeving kan omvallen. De gemeente en NAM doen onderzoek naar de mogelijke risico's en nemen binnenkort een besluit over de toekomst van de schoorsteen.