Voor de zomer duidelijkheid over onbewaakte overgang Winsum

© Jeroen Berkenbosch / RTV Noord
Voor de zomervakantie wil de gemeente duidelijkheid over de aanpak van de onbewaakte spoorwegovergang aan de Voslaan in Winsum.
Dat heeft wethouder Jaap Hoekzema laten weten na vragen van het CDA.
Aanleiding voor de vragen van CDA-raadslid Nico Werkman zijn de klachten van omwonenden. Zo zei buurtbewoner Marjanne Elsinga in het programma Cunera dat ze zich zorgen maakt en dat er nog steeds veel onduidelijkheid is. Onlangs zijn er twee dodelijke ongelukken gebeurd bij de overgang.

Geld beschikbaar

Raadslid Werkman wil dat het snel duidelijk wordt of de onbewaakte spoorwegovergangen in de gemeente aangepakt kan worden. Het ministerie heeft al laten weten dat er geld beschikbaar is. Het is alleen niet duidelijk hoeveel geld Winsum krijgt en of daarmee het plan om de spoorwegovergang aan te pakken gerealiseerd kan worden.

Om tafel

'De gesprekken met de provincie, het rijk en ProRail zijn nog niet afgerond. We zitten nog om tafel', laat wethouder Jaap Hoekzema weten. Maar de provincie voert op dit moment ook andere gesprekken over een nieuwe coalitie. 'Onze inzet is om voor de zomervakantie duidelijkheid te geven'.
Het idee van het CDA om tijdelijke maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van extra waarschuwingsborden bij de overgang, ziet de wethouder niet zitten.