500 buschauffeurs vervoeren FC Groningen-fans naar De Kuip

Zondag 3 mei is het zover: FC Groningen speelt in de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Er zullen vanuit het Noorden 12.000 supporters naar De Kuip in Rotterdam worden vervoerd.
Busmaatschappij Arriva is verantwoordelijk voor deze logistieke operatie en is druk bezig zich voor te bereiden om alles soepel te laten verlopen. Er worden 250 bussen ingezet om de fans naar Rotterdam te brengen.

'Hele klus'

'Het is een hele klus', zegt Ingrid Heijman van Arriva. 'De bussen komen niet alleen vanuit de provincie. De helft van de bussen komt uit de rest van het land.'

Niet genoeg

Arriva zelf beschikt niet over genoeg bussen om alle fans te vervoeren. Daarom worden bussen van kleinere maatschappijen gehuurd. 'We hebben mensen ingeschakeld die gaan bellen en kijken waar nog bussen beschikbaar zijn. Deze reserveren wij dan', legt Heijman uit.

Vijfhonderd buschauffeurs

Op elke bus worden twee buschauffeurs gezet, dat betekent dat er vijfhonderd chauffeurs worden ingezet. 'In totaal zijn er op 3 mei zeshonderd mensen bezig om mensen te vervoeren', besluit Heijman.
In Stad en Ommeland kunnen supporters van FC Groningen bij dertien opstapplaatsen de bus pakken naar De Kuip. >> Lees alles van RTV Noord over de bekerfinale