Toch nieuwe sporthal voor gemeente Winsum?

Winsum-West moet het sportgebied van het dorp worden. De gemeente laat op dit moment onderzoeken hoe dit gerealiseerd kan worden. Het was al duidelijk dat de sportvelden op de schop gaan, maar nu wil de gemeente ook graag kijken of er een nieuwe sporthal kan komen.
Tijdens een informatiebijeenkomst is de gemeenteraad geïnformeerd over de onderzoeken. Er is een aantal mogelijkheden voor een nieuw sportgebied. Zo kan de raad kiezen om een nieuwe sporthal te laten bouwen.

Nieuwe sporthal

De ChristenUnie is blij dat er door de projectgroep, die het onderzoek doet, aangekaart wordt dat er ook naar een eventuele nieuwe sporthal gekeken moet gaan worden. De partij merkt dat een aantal verenigingen niet meer in de hal terecht kan en dat de hal niet meer van deze tijd is. Het onderhoud is erg duur van de hal.
Het CDA vraagt zich af of een nieuwe sporthal wel financieel haalbaar is. 'De kosten moeten nog goed onderzocht worden', aldus raadslid Nico Werkman. Het CDA merkt verder op dat het kapitaalvernietiging is dat de huidige kunstgrasvelden verplaatst moeten worden voor het nieuwe sportcomplex. 'Die liggen er nog maar net'.
Er zitten verder nog wat andere haken en ogen aan het plan voor het vernieuwde sportgebied. Zo moeten de sporters de N361 oversteken. Daar moet een veilige oplossing voor komen. Hiervoor kan een extra rotonde worden aangelegt.
Binnenkort beslist de gemeente over de toekomst van het sportgebied.