Menterwolde: toch geen onderzoek naar nieuwbouw zwembad

© RTV Noord (archief)
B en W van Menterwolde willen toch geen onderzoek naar de bouw van een nieuw zwembad in Muntendam. Het college vindt een onderzoek te duur.
Weggegooid geld

Het kost namelijk 25.000 euro om te kijken of nieuwbouw haalbaar is. Het gemeentebestuur vindt dat weggegooid geld, omdat het waarschijnlijk is dat een splinternieuw zwembad te duur is voor Menterwolde.

Niet netjes

'Daarnaast zijn wij ook van mening dat gezien de komende herindeling dergelijke ingrijpende beslissingen niet, of alleen in samenspraak met onze toekomstige partners, genomen moeten worden', zo schrijven B en W in het raadsvoorstel. Met andere woorden: het is niet netjes om nu een nieuw, duur zwembad te bouwen terwijl Menterwolde bijna gaat fuseren met Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.
Het gemeentebestuur vraagt de raad nu dus terug te komen op een aangenomen motie van eind vorig jaar, waarin besloten werd een haalbaarheidsonderzoek in te stellen.
Extra geld
Het besluit in diezelfde motie om extra geld beschikbaar te stellen om de zwembaden in Muntendam, Zuidbroek en Meeden in ieder geval dit jaar nog alle drie open te houden, blijft wat betreft het college wel in stand.
De gemeenteraad van Menterwolde vergadert volgende week over het voorstel.