G-team Eemsmond krijgt cadeautje van de gemeente

© Suzanne Stoppels/RTV Noord
Het G-voetbalteam van Eemsmond speelt sinds kort in een eigen tenue. Het is een cadeautje van de gemeente. Woensdagmiddag kregen de spelers uit handen van burgemeester Marijke van Beek het tenue uitgereikt.
Het tenue dat bestaat uit een shirt, broek en kousen voor de spelers, een trainingspak voor de trainers.

Zeventien spelers

In 2014 is het G-voetbalteam in Eemsmond opgericht en werden er oproepen gedaan voor leden. Inmiddels is het team een feit: het bestaat uit 17 spelers die in het winterseizoen al getraind hebben in sporthal de Mencke in Uithuizen en nu doortrainen op het kunstgrasveld van voetbalvereniging Noordpool.

Ambassadeur G-team

Burgemeester Van Beek:´Ik ben ambassadeur van het G-voetbal in Eemsmond, want ik vind het een geweldig initiatief en ben enorm trots op de oprichters én op de spelersen trainers. Ik vind het belangrijk dat iedereen die dat wil, in onze gemeente kan voetballen. Dat is ook het motto van het team en dit komt ook op de achterkant van de shirts te staan: G-voetbal - iedereen kan voetballen!´.
Volgens Van Beek draagt de gemeente Eemsmond het G-voetbal een warm hart toe en heeft ze daarom voor de kleding gezorgd.