Nieuwe bazen voor brasserie in Blauwestad

© Jeroen Helmers
Het ondernemersstel Benny en José Smits uit Winschoten gaat samen met horecaman Arjan Kenter uit Pekela brasserie Loef & Lij in Blauwestad exploiteren. Daarmee opent de zaak na vijf maanden binnenkort weer de deuren.
De naam van de zaak verandert ook, meldt Benny Smits. 'Het wordt Brasserie De Bottelier.' Het stel is blij dat ze straks eindelijk aan de slag kunnen. 'We hebben er zin in!' Zijn partner vult aan: 'Voor Blauwestad is het ook prachtig, want dit kon zo eigenlijk niet.'

Extra impuls voor Blauwestad

De horecazaak in Blauwestad opende in 2012 voor het eerst de deuren in het Havenkwartier. De zaak moest het gebied een extra impuls geven. De provincie is eigenaar van de brasserie. Sinds de vorige exploitant er onlangs mee ophield, is de tent gesloten.
Ervaren ondernemers 
De nieuwe eigenaren Benny en José Smits hebben al een horecazaak in Midwolda. Arjan Kenter heeft een broodjeshuis in de Langestraat in Winschoten. 

'Moet nog hoop gebeuren'

De nieuwe exploitanten streven ernaar om op 1 mei de deuren te openen. 'Er moet nog een hoop gebeuren', zegt Benny Smits. 'We moeten flink investeren in de keuken. Op 1 mei open gaan is krap, maar we gaan er wel voor.'