Wie wil twaalf uur lang in een stinkend hokje, net als een kinderprostituee?

Elke dag in een stinkend hokje van 1 bij 2 meter, wachtend op een klant, als meisje van zes of zeven jaar oud. Kinderprostitutie, het gebeurt op veel plekken in de wereld. In Groningen wordt een actie gehouden om die meisjes te bevrijden.
Stichting Free a Girl zoekt tien Groningers die zich vrijwillig willen laten opsluiten, twaalf uur lang, in zo'n hokje van 1 bij 2 meter.

Sponsoring

'Het is de bedoeling dat zij via sponsoren geld inzamelen, waarmee de kinderprostituees worden bevrijd en een nieuw leven krijgen. Vooral in India en Azië is de problematiek erg groot', zegt Femke Ton van Free a Girl.
Tijdens de opsluiting krijgt elke deelnemer één kommetje rijst en water. Wel mag de telefoon of tablet mee naar binnen, om fondsen te kunnen blijven werven.

Twee hokjes in de 'Poele'

De 'Lock me Up'-actie wordt nu een aantal jaren gehouden. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst in Groningen. Restaurant Chi-Chi's in de Poelestraat maakt ruimte vrij voor twee van die hokjes.
Per 'vrijwilliger' hoopt de stichting 2.500 euro binnen te halen. Wie van 2 t/m 6 juni mee wil doen, kan zich hier aanmelden.
Eerder liet Yolanthe Sneijder-Cabau zich twaalf uur opsluiten in het hokje.