Jeugdtrainer en oud-speler Hugo vertrekt bij FC Groningen

Hugo Alves Velame als speler in het seizoen 2002-2003.
Hugo Alves Velame als speler in het seizoen 2002-2003. © JKBeeld
De 40-jarige jeugdtrainer en oud-speler Hugo Alves Velame vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De Braziliaan heeft in totaal achttien jaar voor de club gewerkt.
Hugo speelde tussen 1997 en 2005 voor het eerste elftal. Hij heeft maar liefst 248 officiële wedstrijden gespeeld, waarin hij 38 keer scoorde. Daarna werd hij jeugdtrainer en -coach.

Lager team

FC Groningen gaat de jeugdopleiding herstructureren. Hugo is op dit moment trainer van FC Groningen C1. De club heeft hem aangeboden om in het volgende seizoen trainer te worden van het D1-team. Maar dat ziet hij niet zitten: 'Mijn ambities gaan richting de oudere leeftijdscategorie. Dit aanbod strookt niet met mijn persoonlijke ambitie. Daarom wil ik op zoek naar een nieuwe uitdaging', vertelt hij op de site van FC Groningen.

Contacten

Hugo was naast jeugdtrainer en -coach ook vetrouwenspersoon voor Zuid-Amerikaanse spelers binnen de selectie van FC Groningen. Hij onderhoudt namens de club contacten met spelers als Luis Suárez, David Texeira, Stefano Magnasco en Eric Botteghin.