Forse celstraf geëist voor 'laffe woningoverval'

© Jos Schuurman/FPS
'Een bejaarde man molesteren voor een paar rotcenten en wat drank.' Dat zei de officier van justitie donderdag over de zaak tegen een 23-jarige verdachte uit Groningen.
De Stadjer heeft zich in de ogen van justitie schuldig gemaakt aan een
in zijn woning aan de Ter Borchlaan. Tegen de man is een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist.

Bejaarde wordt mishandeld

Het is 16 november 2013 als twee mannen de woning van de oude man binnendringen door een keukenruit in te slaan. De 23-jarige Stadjer loopt met een geweer in de hand de trap op. Hij wordt naar eigen zeggen door de bewoner, die bovenaan de trap staat, geschopt. Daardoor valt hij naar beneden. Een tweede indringer, een 23-jarige man uit Zoetermeer, stompt de bejaarde man.
Het slachtoffer loopt hierdoor een blauw oog op. Ook heeft hij een snee in zijn wenkbrauw en in zijn hand. Hij merkt ook dat zijn portemonnee en een fles drank weg zijn.

Bewijs

Achtergebleven dna-materiaal kwam overeen met het materiaal van de 23-jarige Stadjer dat was opgeslagen in de dna-databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In de telefoon van de Stadjer stonden bovendien foto's van de woning van het slachtoffer en uitgebreide WhatsApp-berichten over de overval.
De zaak tegen de man uit Zoetermeer is uitgesteld, omdat de rechtbank nog getuigen wil horen.
De uitspraak is over twee weken.