Raad van Toezicht benoemt het nieuwe bestuur van Donar

Basketbalclub Donar heeft de Raad van Toezicht officieel geïnstalleerd. Dit orgaan gaat toezicht houden op het bestuur van de club. De raad gaat ook het nieuwe bestuur benoemen.
dat de Raad van Toezicht geïnstalleerd zou worden, alleen moesten de beoogde leden nog definitief 'ja' zeggen. Voornaamste voorwaarde hiervoor was dat er 'geen lijken meer uit de kast' zouden komen.

Alkema stopt, Kiel en Swaving herkiesbaar

Van het bestuur heeft Henk Alkema aangegeven te stoppen als penningmeester. Martin de Vries weet nog niet of hij verder gaat. Waarnemend voorzitter Gert Kiel en secretaris Gert-Jan Swaving willen graag blijven.

Verleden afsluiten

De Raad van Toezicht heeft aangegeven het verleden af te willen sluiten en verder te willen met bestuursleden die niet betrokken zijn geweest bij de financiële malaise van de afgelopen jaren.
De raad bestaat uit Johann Freese (voorzitter), Gerro Dijksma (plaatsvervangend voorzitter), Leo Hellinga (secretaris) en Kris Tuinier.

Op advies van Ed Zijp

Sinds april vorig jaar wilde het bestuur van Donar een Raad van Toezicht instellen. Dat plan komt voort uit de adviezen van oud-voorzitter van FC Groningen en organisatiedeskundige Ed Zijp.