Wapen van Leiden wordt ook wereldrestaurant

© RTV Noord
Hotel Het Wapen van Leiden in Appingedam wordt ook een wereldrestaurant. De nieuwe eigenaar wil het hotel uitbreiden. De gemeente ziet heil in het plan en koopt de locatie van de voormalige discotheek Temptation om daar een parkeerterrein van te maken.
Het Wapen van Leiden wordt uitgebreid met een serre en een terras aan de kant van het Kerkplein. Het is de bedoeling dat het beeldbepalende pand hierdoor zowel in de zomer als in de winter een fraaiere uitstraling krijgt. Mooie bijkomstigheid is dat de route van het Overdiep naar het centrum meer zichtbaar wordt, waardoor er mogelijk meer bezoekers naar de binnenstad komen.

Politiek ziet het wel zitten

Volgens de Damster politiek is dit plan een uitkomst voor de stad. SP-raadslid Maurice Koops: 'Initiatieven van dit kaliber moeten waar nodig gesteund worden'. Ook Dries Zwart van Gemeentebelangen is enthousiast: 'Zo'n braakliggend terrein is absoluut geen sier voor het centrum. Ik kijk uit naar het wereldse van het wereldrestaurant.'

Krediet

Volgens de gemeente heeft de nieuwe eigenaar de fianciering van zijn plan, dat 1,8 miljoen euro kost, rond. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond werd een krediet van ruim zevenhonderdduizend euro beschikbaar gesteld voor de herontwikkeling van het hotel en het braakliggende terrein van Temptation. Het grootste deel van deze subsidie komt uit de 'krimpgelden', die de provincie en het Rijk beschikbaar hebben gesteld.