Politie pakt notoire en gewelddadige afperser op

Inwoners van Stadskanaal en Musselkanaal kunnen opgelucht ademhalen. De politie heeft een 35-jarige man aangehouden die verdacht wordt van meer dan twintig afpersingszaken in die omgeving. Hij heeft ruim veertigduizend euro afgeperst bij zijn slachtoffers.
De man, die uit de gemeente Borger-Odoorn komt, deinsde er niet voor terug om geweld te gebruiken.

Ontvoeringen

De Drent zaaide volgens de politie onrust onder inwoners van Stadskanaal en Musselkanaal door zijn slachtoffers te bedreigen met geweld. Ook zette hij met ontvoeringen slachtoffers zwaar onder druk. Zelfs familieleden van de slachtoffers werden bedreigd. Hij gebruikte daarnaast wapens en handlangers om zijn afpersingen kracht bij te zetten.
De politie kwam hem op het spoor nadat hij een 26-jarige man uit Stadskanaal zwaar had mishandeld. Hij dwong het slachtoffer om geld te geven. De Stadskanaalster deed aangifte bij de politie, waarna de man uit Borger-Odoorn in beeld kwam.

Drugs en alcohol

Uit onderzoek blijkt dat de Drent in totaal veertigduizend euro heeft buitgemaakt. De politie kon niets van dat geld terugvinden. Waarschijnlijk is het opgegaan aan drugs en alcohol. Wel vond de politie een balletjespistool, dat niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen.
De gewelddadige afperser is eind maart aangehouden in Stadskanaal. Hij zit nog steeds vast. Hij wordt voor verder onderzoek nog nader gehoord door de recherche. De Drent was al eerder met de politie in aanraking geweest.
De politie wil nog meer verdachten horen in de zaak, aangezien zijn handlangers ook een rol hebben gespeeld tijdens de afpersingen.