Video: Slapende otter schrikt zich rot in De Onlanden

Otters zijn schuwe dieren die het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijven van mensen. Maar een otter in De Onlanden, een natuurgebied tussen Groningen en Drenthe, was dat kennelijk even vergeten.
Wat is het?

Muskusrattenvanger Luut de Jong bedacht zich geen moment toen hij tijdens de inspectie van een sloot iets aan de kant zag liggen. Was het een dier? En zo ja, leefde het nog? Hij besloot om langzaam dichterbij te komen en die benadering te filmen met zijn telefoon. Mocht het dier er vandoor gaan, dan kon hij later terugzien wat het nu eigenlijk geweest was.

Leplazerus

En dat was een goed besluit van De Jong. Want er zijn weinig mensen die je geloven als je vertelt dat je een slapende otter hebt gezien aan de kant van de sloot. Maar nu is er een filmpje als bewijs. Op de beelden is te zien dat de otter zich het leplazerus schrikt als hij in de gaten krijgt wat er aan de hand is. Vervolgens gaat hij er pijlsnel vandoor.

Onervaren

Het zou gaan om een jong dier. Hij is vrij klein en waarschijnlijk ook tamelijk onervaren. Misschien heeft de otter zich veilig gewaand in het uitgestrekte natuurgebied en niet de moeite genomen om een meer verborgen slaapplaats te zoeken...