Maartenscollege maakt zich zorgen om drugsgebruik leerlingen

© Wikipedia commons/Bram de Haan
Het Maartenscollege in Haren maakt zich zorgen om het toegenomen drugsgebruik onder leerlingen, met name van de onderbouw.
'We weten dat experimenteren bij de puberleeftijd hoort. Maar het gebruik van sofdrugs voor, tijdens en na schooltijd vinden we zorgelijk', zo schrijft het schoolbestuur in een brief aan de ouders.
Die brief is in handen van RTV Noord en kunt u HIER lezen.
Sinds er geen alcohol meer verkocht mag worden aan jongeren onder de 18 jaar, is het drugsgebruik onder jonge pubers toegenomen, zo blijkt uit cijfers.
Woordvoerder Sjoerd Louwes van het Maartenscollege: 'Dat gebeurt in heel Nederland, in de hele provincie en helaas ook op onze school. We baseren ons vooral op verhalen van ouders die met hun kinderen hebben gesproken. Maar bijvoorbeeld ook op signalen van de politie.'

Indianenverhalen?

Er loopt momenteel een onderzoek in Haren naar het gebruik van -en de handel in- softdrugs onder jongeren. Het toegenomen softdrugsgebruik op het Maartenscollege wordt daarin meegenomen.
Woordvoerder Ron Reinds van de politie Noord-Nederland: 'We inventariseren of er inderdaad een probleem is. En zo ja, wat kunnen we er aan doen. Maar vooralsnog zijn het vooral verhalen die we nog niet bevestigd hebben gekregen.'

Verslavingszorg Noord Nederland

In een brief worden de ouders van de leerlingen dus gewaarschuwd voor het toegenomen drugsgebruik. 'Stel dat mijn kind op een school zat en in die klas wordt drugs gebruikt. Zou ik dat als ouder willen weten? Ja, dat zou ik willen weten. Vandaar de brief', aldus Sjoerd Louwes.
Na de meivakantie organiseert het Maartenscollege, samen met de schoolagent en Verlavingszorg Noord Nederland, een voorlichtingsbijeenkomt voor ouders en kinderen.
Vorig jaar waarschuwde de school de ouders ook via een brief, toen ging dat om handel in XTC-pillen.