Lycurgus-coach waarschuwt: 'Ik zou, als ik hem was, maar heel voorzichtig zijn'

Voor de volleyballers van Abiant/Lycurgus barst zaterdag de titanenstrijd om het landskampioenschap los. Dan spelen de Groningers de eerste finalewedstrijd tegen de grote rivaal: Landstede Volleybal uit Zwolle.

De coach van Landstede, Redbad Strikwerda, en Lycurgus-coach Arjan Taaij staan lijnrecht tegenover elkaar, voorafgaand aan de best-of-five serie.
'We hebben een verdomd goede ploeg' 
'Het is toch logisch dat ik denk dat wij gaan winnen', zegt een zelfverzekerde Strikwerda, die al vijf keer een landstitel won.
'Laat het maar zien dan', antwoordt Taaij, die nog nooit een prijs pakte.
En welke ploeg de beste is? 'Ja, mijn ploeg natuurlijk, omdat ik daar trainer van ben', weet Strikwerda zeker.
Daar denkt Taaij anders over. 'Dat zijn wij. We hebben gewoon een verdomd goeie ploeg. Wij zijn de enige ploeg die tot op heden van ze gewonnen heeft. Dus ik zou, als ik hem was, maar heel voorzichtig zijn.'

Lycurgus twee keer met lege handen

Lycurgus staat voor de derde keer in de historie in de finale van de play-offs. Nog nooit wonnen de Groningers de titel.
In 2012 verloor Lycurgus in de finale met 3-0 van Orion uit Doetinchem, in 2013 was het Landstede van Strikwerda met 3-2 te sterk.
Live op RTV Noord 
De wedstrijd begint zaterdag om 19.30 uur in Zwolle. RTV Noord doet live verslag via radio en in een liveblog op de site en apps.