Mollema is klaar voor Amstel Gold Race

© Twitter Trek Factory Racing
Met de conditie van Bauke Mollema zit het nog steeds goed. Daar heeft de val van vorige week in de Ronde van het Baskenland geen verandering in gebracht. Fysiek zijn de gevolgen nog wel merkbaar.
De Groningse wielrenner heeft nog pijn aan z'n hand als hij vol in de beugel aanzet. Maar ook dat is in de afgelopen dagen een stuk minder geworden.

Lekker getraind

'De eerste dagen kon ik m'n eigen brood niet eens smeren', vertelt hij na de persconferentie van zijn ploeg Trek, in het Belgische Lanaken. De kopman van de Amerikaanse formatie heeft afgelopen donderdag goed en lang kunnen trainen.
'Dat is voor mij de bevestiging dat ik klaar ben voor de Amstel Gold Race.' De enige Nederlandse wielerklassieker wordt zondag verreden.

Toch goed nieuws
Door zijn val in de Spaanse etappekoers hing deelname aan de heuvelklassieker door Limburg toch even aan een zijden draadje. 'Natuurlijk heb ik gedacht dat er een streep door het voorjaar moest', zegt Mollema.
'Ik heb geluk gehad, want ik ging met een snelheid van meer dan zestig kilometer per uur onderuit. Als je dan eenmaal weer staat en je kijkt naar de verwondingen, dan speelt die gedachte wel door je hoofd', geeft de renner toe.
Er werd ook gevreesd voor een breuk in z'n hand. Foto's wijzen uit dat dat niet het geval is.

Mollema wil winnen

Over zijn kansen is Mollema duidelijk: 'Ik ga van start om te winnen', zegt hij met een lach. Hij weet als geen ander dat dat een loodzware opgave is.
'Ik behoor niet tot de vijf grootste favorieten, want ik ben niet zo explosief als bijvoorbeeld Valverde en Gilbert. Ik zal het moeten hebben van wegrijden op het juiste moment. Dan zijn er kansen', stelt hij.