Delfzijl is verrast door vertrek Emme Groot

Politiek Delfzijl reageert verrast op het aangekondigde aftreden van burgemeester Emme Groot. Zaterdagmorgen maakte hij het nieuws bekend tijdens een persconferentie.
'Ik was ervan uit gegaan dat Emme zou doorgaan tot aan de herindeling', zegt fractievoorzitter Leo Sparreboom van de PvdA. Ook fractievoorzitter Arie Heuvelman van de VVD zegt compleet verrast te zijn.

Vernieuwing
De partijen roemen Groot om zijn aanpak van de binnenstad van Delfzijl. 'Emme is een drijvende kracht achter vernieuwingen', zegt Sparreboom. 'Nu komt het tot uitvoering en stopt hij ermee. Dat vind ik erg jammer', reageert Heuvelman.

Knap
'Ik snap zijn beweegredenen', zegt wethouder Jan Menninga. Emme Groot heeft gezondheidsklachten. 'Hij had ook met vervroegd pensioen kunnen gaan, maar dat doet hij niet. Daar heb ik waardering voor.'

Groot gaat vanaf 1 juli aan de slag bij een architectenbureau en bij de Hanzehogeschool. Hij was 15 jaar burgemeester in respectievelijk Appingedam en Delfzijl. 'Op 58-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging aanpakken, dat vind ik knap', zegt Menninga.
Deel dit artikel:

Recent nieuws