FC Groningen op pole position voor plek acht

Door doelpunten van Jarchinio Antonia, tweemaal Tjaronn Chery en Michael de Leeuw heeft FC Groningen een zeer belangrijke 1-4 overwinning geboekt op Willem II. FC Groningen staat daarmee op pole position voor plek acht.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken, maar maakte de kansen niet af. Dat deed FC Groningen wel, en hoe: de eerste twee schoten op doel waren beiden raak. Eerst stifte Antonia de 0-1 binnen, waarna Chery de 0-2 op het bord zette met een een lage schuiver.

Toetje

Na rust was het Michael de Leeuw die de wedstrijd in het slot leek te gooien. Maar nog geen tien minuten later zorgde Ali Messaoud voor de aansluiting. Daar zou het echter bij blijven wat betreft Willem II. In blessuretijd zorgde Chery op aangeven van Padt voor het toetje met de 1-4.
Door de zege staat FC Groningen met 42 punten uit 31 duels nu achtste. Twee punten boven Cambuur, drie boven Willem II en vijf boven Twente, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De achtste plek geeft recht op play-offs mocht het voor de FC mis gaan in de bekerfinale.