Opnieuw verdachte schietpartij Beijum aangehouden

© Martin Nuver / 112Groningen
Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats is zaterdagmiddag in Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij eind vorig jaar in de wijk Beijum.
De politie denkt dat de man een rol speelde bij een schietpartij op 17 december in de Froukemaheerd. Een 32-jarige Stadjer raakte daarbij gewond. Hij kon na een korte ziekenhuisbehandeling weer naar huis.
Uit onderzoek moet blijken wat de precieze rol van de verdachte is geweest.

Vier verdachten

De schietpartij vond vermoedelijk plaats op een rotonde bij Beijum-Zuid. Daar vond de politie kogelhulzen. Het slachtoffer werd op straat gevonden op de Froukemaheerd. Diezelfde avond werden al vier verdachten aangehouden.

Schietpartijengolf

Rond de jaarwisseling vonden er in de stad Groningen verschillende schietpartijen plaats. Zo werd een week later geschoten bij de Pleiadenlaan. In de wijk Lewenborg is begin januari een man neergeschoten.
Volgens de politie is er een verband tussen een aantal van de schietpartijen.
Update 21 april: De 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die zaterdag in Groningen is opgepakt wordt niet verdacht betrokken te zijn bij het schietincident aan de Froukemaheerd op 17 december 2014.
De politie heeft per abuis twee incidenten met elkaar verward.
In werkelijkheid wordt de man gehoord over een vermeende schietpartij bij een woning aan de Wibenaheerd in Beijum, op 30 november 2014. Onderzoek moet uitwijzen wat de rol van de verdachte is geweest.