Dorpsbelangen Sauwerd wil flitspaal terug

Ineens waren ze foetsie. De flitspalen aan de N361. Eentje net voordat je Winsum uitrijdt en een midden in Sauwerd. Vereniging dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge wil de flitser terug.
'Absurd! De automobilisten rijden hier weer veel te snel door het dorp', laat voorzitter Thom Akkerman weten. 'Het is toch heel vreemd dat ze weggehaald zijn zonder goed overleg. Ze stonden hier toch niet voor niks?'

Crossbaan

De voorzitter krijgt steun van Daniëlle de Lange. Zij woont tegenover de plek waar de flitspaal stond. 'De weg lijkt hier wel een crossbaan', vertelt de Lange. 'Kinderen steken hier dagelijks over. De flitspaal zorgde er altijd voor dat de auto's zich aan de snelheid hielden. Nu niet meer'.

Digitale camera's

Het Openbaar Ministerie heeft andere palen aan de N361 laten vervangen door nieuwe digitale camera's. Maar deze palen in Winsum en Sauwerd dus niet. 'Onacceptabel', vindt vereniging dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge.

Snelheidscontroles

Ook de gemeente Winsum wil de flitspalen graag terug. Wethouder Jaap Hoekzema laat weten dat hij in overleg zal gaan met de provincie en het Openbaar Ministerie. Ook heeft hij de politie gevraagd om de komende tijd snelheidscontroles te houden.