Lance Jeter is de MVP; Skelin beste coach

© JK Beeld (bewerking RTV Noord)
Lance Jeter is door journalisten, coaches en de aanvoerders van de clubs in de Dutch Basketball League uitgeroepen tot Most Valuable Player van het seizoen 2014-2015.
Zijn coach Ivica Skelin is uitgeroepen tot Coach of the Year. Skelin wint de prijs nu tweemaal op rij. Daarmee schaart de Kroaat zich in een rijtje met onder meer Ton Boot en Glenn Pinas. Skelin won de persoonlijke titel overigens maar nipt: hij kreeg slechts vier punten meer dan coach Sam Jones van SPM Shoeters uit Den Bosch.

Ruime voorsprong

De uitverkiezing van Lance Jeter als meest waardevolle speler was overtuigender. De Amerikaanse spelverdeler had met 156 punten in de verkiezing een ruime voorsprong van 90 punten op de nummer twee, Worthy de Jong van ZZ Leiden.
De belangrijkste individuele seizoenprijs was vorig seizoen nog weggelegd voor Arvin Slagter en blijft dus in Groningen. 

Achtste MVP uit Groningen

Jeter is de achtste MVP namens Donar. In de clubhistorie werden David Lawrence (1983), Jack Jennings (1993), Donnell Lee Thomas (1998), Mack Tuck (2002), Travis Reed (2004), Jason Dourisseau (2011) en Arvin Slagter (2014) eerder onderscheiden.