FC Groningen laat honderden t-shirts terughalen

Honderden t-shirts die speciaal gemaakt zijn voor de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle moeten terug naar de winkel. Grunnspul, de maker van de shirts, heeft het logo van FC Groningen gebruikt en dat mag niet.
Enthousiasme

Op de voorkant van de shirts staat een adelaar met een grote groene beker, maar dus ook het officiele logo van de voetbalclub. Bertus Heller van Grunnspul: 'na de gewonnen halve finale ben ik gewoon bezig gegaan en kwam in al mijn enthousiasme tot dit ontwerp'.

Overdrukken

Maar de FC is daar dus niet van gediend. Vorige week plofte er een brief om de deurmat waarin Grunnspul gesommeerd werd met de verkoop te stoppen. Heller besloot daarop de nog niet verkochte shirts terug te halen om een andere afbeelding over het logo te drukken.
Fans die al een shirt thuis hebben kunnen dit ook gratis laten doen.

Goed doel

Er waren inmiddels al honderd shirts met het originele logo verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel, zo heeft Grunnspul met de FC afgesproken.
Bertus Heller: 'Ik zou de shirts nog liever weggooien dan dat ik mijn goede relatie met de FC op het spel zet. FC Groningen staat bij mij op nummer 1.'