Loverboy moet mogelijk drie jaar cel in

Een 37-jarige Groninger moet mogelijk drie jaar de cel in voor loverboypraktijken. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld en de prositutie in hebben gedwongen.
De man ontmoet zijn slachtoffer in 2008 in Groningen. Als de toenmalige relatie van de vrouw stuk gaat, trekt ze in bij de Stadjer. In het begin werkt en studeert ze nog, maar hij sluit haar geleidelijk af van de buitenwereld.
Uiteindelijk dwingt hij haar de prostitutie in te gaan. De man rijdt haar het hele land door, naar plaatsen waar het meest te verdienen valt. Het geld moet ze, volgens haar verklaring, helemaal aan hem af staan.

Aan de haren

De vrouw denkt er niet over de man te verlaten. Hij heeft haar in zijn macht en ruzies lopen vaak uit op geweld. Zo sleurt hij haar bij de haren vier trappen op of beukt hij haar hoofd tegen de muur.
Begin 2011 is ze moe en ziek en kan niet werken. Haar vriend gaat steeds meer zijn eigen gang en ze vermoedt dat hij een nieuw meisje voor haar in de plaats heeft. Dan gaat ze bij hem weg en meldt zich bij de politie.

'Gewone relatie'

Het is maar de vraag of de man daadwerkelijk veroordeeld wordt. Het bewijs bestaat hoofdzakelijk uit de aangiftes van het slachtoffer. Volgens de man hadden ze een gewone relatie en was de vrouw vrijwillig de prosititutie in gegaan.
Naast de celstraf eist het Openbaar Ministerie dat de man aan de vrouw 87.000 euro betaalt voor de inkomsten uit de prostitutie bovenop 26.500 euro schadevergoeding. Over twee weken is de uitspraak.