Hornbach ziet personeel vertrekken naar concurrent

Bouwmarkt Hornbach ziet met lede ogen aan dat gekwalificeerd personeel vertrekt naar zijn geduchte concurrent Bauhaus, die eind november open gaat.
Dat er aan het personeel van Hornbach wordt getrokken bleek maandag voor de rechter in Groningen. Een bedrijfsleider van Hornbach wil de overstap maken naar Bauhaus. Maar het concurrentiebeding in zijn contract houdt dit vooralsnog tegen. De bedrijfsleider vraagt de rechter om dit concurrentiebeding te vernietigen of deels te schorsen.

'Hij kent alle geheimen'

'Dat beding is heel billijk,' aldus Barbara Doull, advocaat van Hornbach, 'één jaar lang mag de werknemer niet binnen een straal van dertig kilometer rondom Groningen bij een concurrent aan de slag.'
De bedrijfsleider werkt al twaalf jaar bij Hornbach. Hij is intern opgeleid en kent alle strategieën van het bedrijf. Reden genoeg voor de bouwmarkt om hem niet zonder slag of stoot te laten gaan.

Gras was groener bij Bauhaus

Wel hebben onenigheden op de werkvloer bij Hornbach ervoor gezorgd dat de man met minder plezier naar zijn werk ging en dat hij ging kijken of het gras bij de concurrent toch groener was. Een beter loon en toekomstperspectieven trokken de man over de streep.

Meer personeel stapt over

Hij is niet de eerste werknemer van Hornbach die de overstap maakt. Vestigingsmanager Oost maakte de overstap al eerder. En advocaat Marco Swart, die de bedrijfsleider bijstaat, maakte bekend binnenkort met nog een Hornbach-medewerker naar de rechter te stappen voor een switch naar Bauhaus.
Hornbach deed ten tijde van de rechtszitting nog een tegenvoorstel richting de bedrijfsleider, maar dit mocht niet meer baten. De rechter beslist over twee weken.