Tranen bij kaartverkoop bekerfinale

Voetbal is emotie. Ook bij de kaartverkoop van het voetbal. Dikke tranen bij Johan Bekkering uit Annen. Hij is zo blij dat hij twee kaarten heeft kunnen bemachtigen voor de wedstrijd in de Kuip. 'Sjoerd, als je luistert, we gaan er samen heen'.
Sjoerd is de kameraad van Johan. En die heeft het niet makkelijk. Ook Johan niet. Tien jaar lang had hij een seizoenskaart. Maar het afgelopen jaar kon hij die niet meer betalen. Dolgraag wil hij naar de finale in Rotterdam.
Maandagnacht om 23.30 uur staat de 37-jarige buschauffeur al voor de deur bij Primera aan de Meeuwerderweg in de stad Groningen. Hij staat vooraan in de rij. Als verslaggever Wiebe Klijnstra hem aanspreekt, houdt hij het niet droog en barst in snikken uit. 'FC Groningen is heel belangrijk voor mij. Ik ben zo blij dat het is gelukt met de kaarten'. De altijd nuchtere verslaggever is ook wat ontdaan door alle emoties. 'Nou, nou het maakt wel wat los', zegt ie, Ook de mensen in de rij zijn er stil van. Voetbal is emotie. >> Lees alles van RTV Noord over de bekerfinale