Met een kratje bier de Stad in tijdens Koningsdag mag niet

© Flickr/Rogiro (Creative Commons)
Het is tijdens Koningsnacht en -dag (26 en 27 april) verboden meerdere flesjes of blikjes alcohol mee te nemen naar de binnenstad in Groningen. Feestgangers mogen niet meer dan één alcoholconsumptie bij zich hebben.
Bezoekers die bijvoorbeeld een krat bier meenemen naar de binnenstad, lopen de kans op een boete. Ook mogen glazen uit horecagelegenheden niet mee naar buiten worden genomen.
Winkels binnen de Diepenring mogen al vanaf zondagavond 19:00 uur geen alcohol in glas of blik meer verkopen. Dit verbod duurt tot dinsdagochtend ochtend 06:00 uur. De gemeente wil hiermee het risico op verwondingen door glas zo klein mogelijk houden.

Hekken gaan dicht

Op zondagavond om 21.00 uur worden verschillende straten in de binnenstad afgesloten voor het verkeer. Op Koningsdag zelf worden alleen bij extreme drukte hekken gesloten.
De hekken staan:
- Op de Grote Markt bij het Infocentrum/Grand Theatre
- In de Guldenstraat/Tussen beide Markten
- Beide zijden van Tingtangstraatje
- Koude Gat/Vismarkt/Herestraat
- Stoeldraaiersstraat/Zwanestraat/Oude Kijk in 't Jatstraat.
De gemeente verwacht op zondagavond en -nacht 100.000 bezoekers in de binnenstad. De dag erna worden er 50.000 meer verwacht.

Info via social media

Volg @polgroningen en @oranjegroningen op Twitter voor speciale berichtgeving tijdens Koningsnacht en - dag. Via hashtag #kd050 kun je ook alles over de festiviteiten vinden.