Zes instellingen melden zich voor gebruik Grand Theatre

Een zestal culturele instellingen in de stad Groningen wil graag gebruik gaan maken van het Grand Theater aan de Grote Markt. Dat hebben ze aan de eigenaar van het pand laten weten.
Daarbij horen het Noorderzon- en het Jonge Hartenfestival, maar ook VERA en dansgroep Club Guy en Roni. Ze willen laten merken dat ze veel vertrouwen hebben in de potentie van het 'Grand'.
'We willen vooral onze verantwoordelijkheid nemen voor de herontwikkeling van het gebouw en de functie van het Grand', zegt Harmen van den Hoek van Club Guy en Roni.

Op straat

De gemeente trok een maand geleden haar steun aan het theater in waardoor twintig theatermakers op straat kwamen te staan.

Toekomstplan

Intussen werkt adviseur Leo Pot aan een toekomstplan voor het Grand. De zes instellingen willen daar in elk geval een plaats in, zegt Harmen van den Hoek van Club Guy en Roni, om er weer een echt podium van te maken.
Het plan wordt volgende week gepresenteerd. 'Ongeacht wat het advies gaat worden, we willen samen optrekken', besluit Van den Hoek.