Nieuwe ontwikkeling in moordzaak Sandra Kalk

Oude sporen uit het onderzoek naar de moord op Sandra Kalk uit Hoogezand worden opnieuw onder de loep genomen.
Het gaat onder meer om haren die destijds op het lichaam van Sandra werden aangetroffen. Ruim vijftien jaar geleden was het niet mogelijk om uit die delen van de haren DNA te halen. Met nieuwe technieken is dat nu misschien wel mogelijk.
Het sporenmateriaal in de zaak is altijd bewaard gebleven. Het ligt opgeslagen bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Twijfels

Sandra Kalk werd in 1998 op zeventienjarige leeftijd vermoord en begraven in een bosperceel nabij Kolham. De verdachte kwam destijds bij een vuurwapengevecht met de politie om het leven. Het dossier werd daarmee gesloten.
De nabestaanden van Sandra hebben altijd twijfels gehad of de doodgeschoten verdachte ook daadwerkelijk de moordenaar is en of er niet meer personen bij de moord betrokken zijn geweest.
Lang gewacht
Jonnie Kalk, de vader van Sandra, is blij met het nieuwe onderzoek. 'Hier hebben we lang op gewacht. We zijn nu zestien en een half jaar bezig om de feiten naar boven te krijgen. Met die nieuwe methodes kan het nu misschien worden opgelost. Ik ben er wel positief over.'

DNA-afname getuige
Op de kleding van zijn dochter zijn ook sporen gevonden van een onbekende vrouw. De politie gaat een vrouwelijke getuige vragen om haar DNA om te kijken of de sporen van haar zijn.